preskoči na sadržaj
Humanitarni rad

ZBOR DRUGE U LOVRETU

 

KRONIKA VOLONTERSKOG RADA  II. GIMNAZIJE SPLIT U ŠK. GOD. 2010./11.

Susret humaniratnih grupa PMI u Livnu

 KRONIKA VOLONTERSKOG RADA  II. GIMNAZIJE SPLIT U ŠK. GOD. 2009./10

 

  Dani kruha 2009.    Nagrađeni učenici 

 

 

Naš mali svijet
 

 


 

 

Međunarodni dani volonterskog rada

( 22. i 23. svibnja )

 Bit volontiranja je pomaganje, solidarnost i suradnja, a sve to su pokazali volonteri na Međunarodnim danima volonterskog rada u Splitu pod nazivom «Volontiram jer volim» koji su održani 22. i 23. svibnja u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića.

Udruga «Most» predstavila  je volonterske programe splitskih srednjih škola, a Nicola Magnanelli iz volonterskog centra «Ancona» prezentirao  je prisutnima iskustva školskog volontiranja u Italiji.

I volonteri PMI – a iz naše škole (Antonija Brzica, Nevia Tomić, Antonija Rojnica, Lučka Milišić, Margareta Zorica i Mia Mihanović), na inicijativu č. s. Dolores Brkić, su sudjelovali na ovoj manifestaciji.

Na Forumu mladih, zajedno sa volonterima «Udruge MI»,  pokušali su na kreativan način osmisliti volontersku poruku.

S obzirom da se učenici naše škole , zajedno sa s. Dolores već dugo bavi volontiranjem, Margareta Zorica i Mia Mihanović uspješno su prenijele poruke «što za njih znači biti volonter» kroz kratki i zabavni skeč.

                                                                                              Margareta Zorica, 3.d

 

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

  

Međunarodni susret volontera

 

 
 U prostorijama Info zone u Splitu, 19. veljače, održan je Međunarodni susret volontera. Organizator susreta je udruga „Most“. Sudjelovali su srednjoškolci splitskih srednjih škola među kojim i učenici 2. gimnazije, članovi PMI-a: Zvonimir Kita, Dora Knežević, Duje Kozomara, Jelena Prpa, Ines Suša i Margareta Zorica. Studenti, članovi organizacije AFS iz raznih država svijeta (Grčka, Kina, Rumunjska, Kanada), održali su radionicu i prezentaciju na temu teambuildinga i brainstorminga na engleskom jeziku.
Prvo što su nam definirali je teambuilding, a kasnije su nam to pokušali i dočarati kroz rad u timu. Svaki tim je trebao zajednički konstruirati toranj od novinskog papira i pokazati timski rad i kreativnost.
Zatim su nam definirali brainstorming i pokušali prikazat kako se dolazi do ideja. To su sve napravili da nam pomognu osmisliti nove projekte koje bi trebali realizirati u suradnji s Mostom i ostvarivanju različitih humanitarnih i volonterskih aktivnosti.
Upoznali smo ih s volonterskim i humanitarnim radom PMI-a kroz prezentaciju također na engleskom jeziku u kojoj smo rezimirali naš prošlogodišnji rad. Na kraju smo razmijenili e-mail-ove i nadamo se nastavku naše suradnje.
 
Dora Knežević 3.d
Margareta Zorica 3.d

 
 


 
 
 
Aktualnosti

TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju