preskoči na sadržaj
Vijesti

JEZIČARI NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

Uskršnji su nam praznici proletjeli u sekundi, proljeće je u punom cvatu, a mjesec travanj bliži se kraju. Učenici Druge gimnazije bili su marljivi u svojim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, mnogi su od njih pohodili županijska natjecanja iz različitih predmeta, a mi smo odlučili izvijestiti Vas o njihovim uspjesima. Krenimo redom…


Početkom ožujka odvila se županijska razina Natjecanja iz hrvatskoga jezika, domaćin je bila V. gimnazija, a pozvane su mnoge učenice naše škole. U natjecanju prvih razreda sudjelovale su učenice profesorice Magdalene Mrčele - Fiona Arsekin i Branimira Petričević, a natjecanju drugih razreda nazočile su Aneta Kulić i Katarina Franceschi, učenice profesorice Ive Polić. U natjecanju trećih razreda učestvovala je Petra Leskur, učenica Eme Bodrožić-Selak, te učenica Lea Bilobrk i učenica Paula Čular u mentorstvu profesorice Magdalene Mrčele. Paula Čular istaknula se visoko plasiranim 8. mjestom na ljestvici županijskog Natjecanja. U četvrtom razredu nastupile  su Petra Zoričić, učenica profesorice Mije Amižić, i Magdalena Bugarin, učenica profesorice Vesne Krželj Velić. Čestitke mladim kroatisticama na njihovim uspjesima.

Sredinom ožujka uslijedilo je županijska razina Natjecanja iz engleskoga jezika, a su mnogi naši učenici, kako i priliči pravim jezičarima, bili pozvani na sudjelovanje u natjecanju. Natjecanju su pristupili učenici drugih i četvrtih razreda. Učenici drugih razreda koji su sudjelovali u Natjecanju su učenici profesorice Ane Pavičić Lešić - Ante Čović, Sara Radojković, Damjan Polić, Jakov Andrić, Daniela Pažanin, Ivka Živković Kuljiš, Sandro Staničić i Kristian Silić. Učenik Ante Čović istaknuo se osmim mjestom na ovoj visokoj županijskoj razini. Učenici četvrtih razreda koji su sudjelovali u Natjecanju bili su: Ivan Mandić, Gabriela Papac i Indi Cecić Turčinov. Gabriela Papac i Indi Cecić Turčinov učenici su profesorice Anamarije Brzice, a Ivan Mandić učenik je profesorice Fani Antonijević. Ivan Mandić zauzeo je visoko osmo mjesto na ovom županijskom Natjecanju. Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju!

Županijska razina Natjecanja iz talijanskoga jezika odvila se sredinom ožujka, a pristupile su mu učenice profesorice Ivane Grepo - Sara Bajić, Bruna Ferenčak i Ananda Đuranov. Sara Bajić zauzela je visoko drugo mjesto na ljestvici, Bruna Ferenčak čak četvrto mjesto, a Ananda Đuranov sedmo mjesto. Čestitamo našim Talijankama na ovom iznimnom uspjehu!

Županijsko Natjecanje iz francuskoga jezika također nije prošlo bez kvalificiranih učenika Druge gimnazije. Učenici profesorice Silvane Soldo koji su pristupili natjecanju su: Gabriela Mojsilović, Vid Steffen Zanchi, Lana Baković, Lana Kasalo, Lea Martinet, Gabriela Peljić, Alicia Sadrelić i Laura Feller. Učenica Gabriela Mojsilović zauzelo je 4. četvrto mjesto na ljestvici najboljih, a učenik Vid Steffan Zanchi visoko plasirano 6. mjesto. Čestitke našim Francuzima i njihovoj mentorici!

Županijskoj razini Natjecanja iz njemačkoga jezika prisustvovala je Karolina Trojković, učenica profesorice Klaudije Dužević. Učenica je postigla peto mjesto u županiji. Čestitke učenici i njezinoj mentorici!

Županijskoj razini Natjecanja iz geografije prisustvovalo je troje učenika naše gimnazije. Klara Liović i Tali Škare, učenice profesorice Branke Politeo, sudjelovale su u natjecanju prvih razreda, a učenik Ivan Vukadinović prisustvovao je natjecanju drugih razreda. Djevojke su zauzele visoko četvrto i deveto mjesto na županijskoj ljestivici, a naš se Ivan našao na iznimnom prvom mjestu. Ivan Vukadinović prošlogodišnji je državni prvak o kojem smo pisali u ovogodišnjem broju školskog lista, a učinit će našoj školi čast i ove godine te nas predstavljati na državnoj razini Natjecanja iz geografije koje će se održati početkom svibnja. Čestitamo svim našim učenicima i mentoricama na lijepim uspjesima!

Županijskom Natjecanju iz povijesti pristupio je učenik Danijele Matijašević Jurikin, Borna Matulić. Učenik je zauzeo visoko četvrto mjesto. Čestitamo Borni i Danijeli!

Županijska razina Natjecanja iz fizike također nije prošla bez naših učenica. Natjecanju učenika trećih razreda pristupile su učenice Nikolina Dominović i Klara Juras. Čestitke učenicama i njihovoj profesorici Lorni Visković!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 18. 4. 2021.

Aktualnosti

Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju