preskoči na sadržaj
Vijesti

ČITAJ NOVI BROJ ŠKOLSKOG LISTA „DRUGAčiji”

Posljednji put kada sam izašla iz aviona, uperili su mi „pištolj u glavu” i izmjerili temperaturu. Bio je to prosinac u Salzburgu na aerodromu Flughafen Salzburg, nekoliko dana prije nego što će svijet doznati da se koronavirus proširio na europsko tlo. Tada mi je taj uređaj bio jako nepoznat i čudan, a danas za njim svi posežemo kao za šalicom kave. (…)

 Kliknite na sliku!

Život nam se svima okrenuo naglavačke i dok pišem ovaj uvodnik svjesna sam da nabrajam stvari koje više nemamo, koje su nam oduzete. Svi mi težimo slobodi u ovim najtežim


vremenima i svi je mi zaslužujemo. Govoriti ili napisati istinu postao je najteži zločin, a svi zakoni i deklaracije o slobodi govora ili slobodi medija postali su mrtvo slovo na papiru. Naš školski list upravo govori o tome, o pravima žena diljem svijeta, slobodi na životni odabir, slobodi navijačima i svim ostalim pripadnicima različitih subkulturalnih skupina koji još traže svoje pravo na slobodu.

Dio na koji bismo vam posebno željeli skrenuli pozornost jesu članci u kojima razmišljamo o stanju u svijetu, o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja, rušimo uvijek prisutne tabue o poimanju ženskosti i ponovno upućujemo na razvitak svijesti o klimatskim promjenama. Pronaći ćete još mnogo preporuka naših učenika i njihovih zanimljivih odabira iz svijeta umjetnosti. Uvijek su bili kulturološki osviješteni, a ni ove nam godine nisu zakazali zbog čega smo proširili rubriku njihovih preporuka. Obratite pozornost na ono što čitaju, slušaju i gledaju u slobodno vrijeme, sigurni smo da ćete pronaći i nešto za sebe!

A sada, želim vam ugodno i zabavno čitanje!

                                                 Laura Kovačević, urednicaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 4. 3. 2022.

Aktualnosti

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani, 

službeno imamo novu školsku web stranicu, ova stara više neće biti aktivna. Web stranica II gimnazije - Split od sada se nalazi na poveznici www.drugagimnazija.hr

 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju