preskoči na sadržaj
Vijesti

IZVRSNOST JE NJIHOVA PUTOVNICA

Naša škola ima učenike koji istovremeno pohađaju i Glazbenu školu Josipa Hatzea. Karakterizira ih uspješnost u obje škole. Dobitnicu Oskara  znanja predstavit će njena kolegica Gorana Grubić, novopečena polaznica Centra izvrsnosti ŽSD.

Paulina Talijančić, učenica II. GIMNAZIJE i Glazbene škole Josipa Hatzea, ove godine dobitnica je višestrukih nagrada u natjecanjima na violi. Između ostalog, osvojila  je 1. nagradu na državnom natjecanju iz viole i bila je prva u svojoj kategoriji. Tako je Paulina postala i dobitnica Oskara znanja.

Foto Mia Milković: Paulina Talijančić i Gorana Grubić - učenice Glazbene i Druge

  • Kao prvonagrađena u svojoj kategoriji na državnom natjecanju, osvojila si  Oskar znanja. Kako si reagirala kada si saznala i jesi li, zapravo, zadovoljna svojim postignućima?

Bila sam zbunjena jer se nisam nadala osvajanju ove nagrade. Moram priznati da do sada nisam ni čula za Oskar znanja. Sada sam zadovoljna sa svim svojim postignućima, pa tako i s postignućima koji se odnose na violu jer su oni jedino i samo moji. Naravno, došla sam do njih uz pomoć drugih ljudi, ali ipak trud i uloženi sati u to su moji.

  • Kako si se osjećala tijekom natjecanja?

Osjećala sam se nervozno i hvatala me trema jer sam po prvi put nastupala u dvorani u kojoj se, inače, nije održavalo natjecanje, bila sam na nepoznatom terenu. Nisam bila zadovoljna


svojim nastupom jer sam imala tehničkih poteškoća s dijelom instrumenta zbog kojeg mi je bilo otežano svirati i smatram da mi je to utjecalo na sviranje, i na općeniti dojam koji sam ostavljala pred komisijom.

  • Koliko si se spremala za natjecanje?

Pripremala sam većinu tadašnjeg programa oko šest mjeseci više-manje, ali poneke komade programa sam pripremila u niti mjesec dana jer se nakon regionalnog natjecanja program uvijek djelomično mijenja, a interval između regionalnog i državnog natjecanja je otprilike mjesec dana, možda malo manje.

 

  • Jesi li imala podršku tijekom natjecanja i tko te najviše podupirao?

Imala sam, naravno, podršku.. Najviše me podupirala moja profesorica viole.

  • Teško je  balansirati između  glazbene škole i gimnazije, posebno pije natjecanja. Vidim, uspjela si. Kako ti  to polazi za rukom?

Jako je naporno jer sam morala češće nego inače vježbati i priznajem da sam pomalo zapustila školu što se, eventualno, odrazilo i na mojim ocjenama, ali to nije ništa što se nije dalo popraviti, tako da sam se, svejedno, uspjela posvetiti i gimnaziji na kraju. Uvijek mi je išlo za rukom jer sebi, jednostavno, nisam nikada, pa ni sada, dopuštala manje od ovoga što imam jer smatram da ono što sam odabrala svojevoljno, moram dovesti do kraja i uvijek dati apsolutno 100% od sebe jer je to jedino ispravno. Možda se ne bi svi složili sa mnom, ali ni ne moraju. Ja volim raditi, pogotovo stvari koje me ispunjavaju, ali ipak znam granicu i kada je dosta, kada sam umorna ili kada više ne mogu podnijeti jer nije lako živjeti na dva kolosijeka godinama i imati svu tu odgovornost, i davati sve od sebe jer je to jako zamorno i iscrpi čovjeka iznutra i izvana. Jako dobro znam kako je mojim kolegama koji idu u dvije škole poput mene i zato im skidam kapu jer zbilja znam kako je to.

                                         Gorana Grubić, 2.a

 

I Gorana Grubić, autorica intervjua, izvrsna je učenica  II. GIMNAZIJE i Glazbene škole Josipa Hatzea. Lijepo iznenađenje priredila je svima svojim sudjelovanjem na Festivalu znanosti ŽSD osvojivši 1. mjesto na natjecanju iz prirodoslovlja i tako si je osigurala mjesto u Centru izvrsnosti iz prirodoslovlja  za treći razred. I  ne manje važno, odlično se snalazi kao novinar.

Čestitamo Paulini i Gorani. One su ponos dviju splitskih škola, jedne gimnazijske i jedne glazbene.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 23. 6. 2022.

Aktualnosti

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani, 

službeno imamo novu školsku web stranicu, ova stara više neće biti aktivna. Web stranica II gimnazije - Split od sada se nalazi na poveznici www.drugagimnazija.hr

 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju