preskoči na sadržaj
Vijesti

UČENICE DRUGE U FINALU SUPERTALENTA

U prvoj polufinalnoj emisiji ovogodišnjega Supertalenta imali smo priliku gledati Martu Duvnjak (1.d) i Elu Silić (2.e), učenice naše škole, obje članice kluba CAF Spliters, jedinoga akrobatskoga rock’n’roll kluba u Dalmaciji. Plasirale su se i u finale koje možete pratiti ovoga vikenda. Tim smo povodom s njima i razgovarali.

FLORA: Marta i Ela, recite nam, prije svega, što je to akrobatski rock’n’roll?

MARTA: Akrobatski rock’n’roll oblik je plesa koji se pleše u parovima i u formacijama. Povezuje ples i gimnastičke elemente te se pleše na brzu glazbu. Najprepoznatljivija su njegova značajka tzv. “kickovi”. 

Razgovor u knjižnici: Marta Duvnjak, Ela Silić i Flora Bašić

ELA: Tako je. Najvažnija mu je značajka ujedinjenje brze i žive rock’n’roll glazbe s akrobatskim elementima. To je ono što ga čini drugačijim i prepoznatljivim.

FLORA: Recite nam nešto o klubu CAF Spliters za koji nastupate.

ELA: Naša se grupa trenutno sastoji od 14 jako složnih djevojaka. Ta je sloga vrlo bitna za


dobre i uspješne koreografije. Marta će reći nešto više o klubu i njegovu nazivu.

MARTA: Klub CAF Spliters jedini je akrobatski rock and roll klub u Dalmaciji. Osnovan je 2005. godine. Članice su različitih dobnih skupina . Ime dolazi od latinskih riječi „citrius, altius, fortius”, što znači brže, bolje, jače. Za koregrafiju je zadužena predsjednica kluba, Martina Jozeljić, a za akrobatiku naša trenerica gimnastike Ema Kajić.  

FLORA: Koliko se dugo bavite ovom plesnom disciplinom?

MARTA: Akrobatskim rock’n’rollom  bavim se već osam godina. Sestra je bila prva koja se počela baviti  plesom. Pratila sam nju i njezina natjecanja . To mi se iznimno svidjelo i potaknulo me da se i sama okušam u plesu.

ELA: Plesom se bavim od svoje 4. godine, a na akrobatski rock'n'roll upisala sam se prije 5 godina i od tada sam jako zadovoljna. Ovo mi je najdraža vrsta plesa. Sviđa mi se što je brz, dinamičan i uključuje razne plesne i akrobatske tehnike.  

FLORA: Što vas je nagnalo da se prijavite za sudjelovanje na Supertalentu?

ELA: Predsjednica kluba i naša trenerica prijavila nas je na Supertalent. Iako to nismo očekivale, iskustvo je bilo veoma zanimljivo i zabavno. Toliko da jedva čekamo ponovno ući u studio. 

MARTA: Inače se mnogo natječemo pa smo htjele iskoristiti svoje iskustvo i okušati se i u nekom drugom obliku natjecanja, a željele smo i publici približiti ovu vrstu plesa.

FLORA. Možete li nam opisati svoje iskustvo sudjelovanja u Supretalentu?

MARTA: Supertalent nam je bio potpuno novo iskustvo. Drukčije je od prethodnih naših natjecanja jer se sve snima i prikazuje javnosti. Upoznali smo se s drugim natjecateljima i proveli kvalitetno vrijeme zajedno, što je obogatilo naše iskustvo.

ELA: Supertalent sigurno je iskustvo koje ćemo pamtiti do kraja života. Drago mi je da smo se prijavile i pokazale svima što je zapravo akrobatski rock’n’roll. Stvarno nismo ni sanjale da ćemo proći u finale, ali, naravno, jako smo sretne i ponosne.  

FLORA: Čiji vam se komentar, od članova žirija, najviše svidio?

ELA: Svi su mi se komentari jako svidjeli, no najviše mi je značila Majina pohvala kostima te Davorov komentar. 

MARTA: Najviše me se dojmio Davorov komentar jer ipak se on bavio plesom i zna koliko je ples težak. Naravno, svidjeli su mi se komentari i drugih članova žirija jer je svatko iznio svoje mišljenje i opisao kako je vidio i doživio naš ples, a svi su komentaru bili jako pozitivni i poticajni.

FLORA: Koliko se često inače, kad izuzmemo Supertalent, natječete?

MARTA: Natječemo se redovito na državnim natjecanjima u akrobatskom rock'n'rollu, a nadam se da ćemo jednog dana otići i na neko europsko natjecanje. 

ELA: Ta su natjecanja uistinu mnogobrojna, ali dosta smo uspješne jer naporno i redovito treniramo.

FLORA: Hoćete li podijeliti s nama i neke planove za budućnost?

ELA: U budućnosti se planiramo nastaviti natjecati dok to god bude moguće jer nas to usrećuje. Pripremamo i spektakularnu novu koreografiju za finale pa vas pozivamo da nas gledate! 

MARTA: Želimo se nastaviti baviti plesom koji nas ispunja. Slijedi nam finale za koje se uistinu puno pripremamo. Trudimo se, ali nije bitno ako ne pobijedimo, stvarno nam je važno sudjelovati i steći neka nova iskustva, a znamo da imamo veliku konkurenciju u vidu izvrsnih natjecatelja. Želimo sreću svima!

FLORA: Marta i Ela, sretno na nastupu. Želimo vam da se zabavite i date najbolje od sebe!

                                                Flora Bašić, 2.aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 13. 12. 2022.

Aktualnosti

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani, 

službeno imamo novu školsku web stranicu, ova stara više neće biti aktivna. Web stranica II gimnazije - Split od sada se nalazi na poveznici www.drugagimnazija.hr

 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju