preskoči na sadržaj
Vijesti

VEČER FRANKOFONIJE

Večer Frankofonije ponovno u splitskoj Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji„Don Frane Bulić“- 31. ožujka, 2023.

Ove godine, nakon dvogodišnje pauze zbog korone, održala se Večer Frankofonije u splitskoj Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u organizaciji dramske skupine II. gimnazije koja nastupa na francuskom jezikuLes Cigales. Nastupile su tri osnovne škole, dvije iz Splita: Brda i Kamen-Šine i Josip Pupačić iz Omiša te dvije splitske gimnazije, II. gimnazija i V. gimnazija „Vladimir Nazor“ i Gimnazija dr. Mate Ujevića iz Imotskog.

Priredbu je otvorila učenica II. gimnazije, Helena Radić, koja je otpjevala pjesmu „Je ne peux m'empêcher de t'aimer“ Laure Kleinas. Potom su nas učenici OŠ Josipa Pupačića iz Omiša pod mentorstvom nastavnice Alenke Munitić upoznali s francuskom abecedom kroz pjesmu i ples. Zatim je naša učenica Gorana Grubić na flauti odsvirala pjesmu Yvesa Montanda „Les feuilles mortes“.

Foto Mia Milković: Ekipa II GIMNAZIJE

Učenici OŠ Brda pod mentorstvom nastavnica Zrinke Banić i Danijele Radić, prvo su otpjevali i otplesali Angelininu  pjesmu „Maman me dit“, a potom su izveli glazbeni igrokaz „L'anniversaire du Grand Schtroumpf“.


Učenici V. gimnazije „Vladimir Nazor“su otpjevali pjesmu Édith Piaf „Rien de rien, je ne regrette rien“, a njihova je  mentorica  prof. Sanja Deletis.

Na pozornicu su se potom popeli osnovnoškolci Kamen-Šina pod mentorstvom nastavnice Anke Marić koji su scenskim nastupom  prikazali simbole Francuske .

Za glazbeni se dio programa opet pobrinula učenica II. gimnazije, Flora Bašić, koja je otpjevala pjesmu od Joea Dassina „ Et si tu n'existais pas...“.

Učenici Gimnazije dr. Mate Ujevića iz Imotskog pod mentorstvom profesorica Veronike Matković i Slavenke Markota izrecitirale su pjesme Jacquesa Préverta „Je suis comme je suis“ i Arthura Rimbauda „L'aube“.

Posljednji je scenski nastup izvela dramska skupina II. gimnazije Les Cigales pod mentorstvom prof. Silvane Soldo, a nastupili su Izidora, Sara, Tonka (1.r.), Marta, Leona, Nina Laurić, Maria, Matea, Lana (2.r.), Paulina, Gorana, Vjera i Nina Marasović (3.r.). Cvrčci su izveli kratku predstavu „La tarte aux fraises“ čija se radnja odvija na satu matematike  u jednom razredu osnovne škole.

 Na kraju su svi s Martom i Florom, učenicama II. gimnazije, otpjevali himnu Les Cigalesa „Que calor la vida“ i time su zaključili još jednu Večer Frankofonije.

Voditeljice programa, Maria Šarić i Nina Laurić, zahvalile su svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju u našoj priredbi kao i lektoru Thomasu Douginu i Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ koja nam je ustupila dvoranu.

Nakon priredbe druženje se nastavilo uz sendviče i piće za sve sudionike programa.

 

                                                                 Mia Milković, 4.fPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 4. 4. 2023.

Aktualnosti

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani, 

službeno imamo novu školsku web stranicu, ova stara više neće biti aktivna. Web stranica II gimnazije - Split od sada se nalazi na poveznici www.drugagimnazija.hr

 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju