preskoči na sadržaj
Vijesti

POBJEDNICI NATJEČAJA BREAKING OUT OF MY SHELL

Čujte i počujte! Imamo pobjednike literarnog natječaja Breaking out of my shell!

Učenici II. gimnazije imali su ove godine priliku sudjelovati u literarnom natječaju Breaking out of my shell namijenjenom onima koji se kreativno izražavaju i stvaraju na engleskom jeziku. Literarni kreativci mogli su u natječaju sudjelovati sa svojom književnom prozom, pjesmama, stripovima i esejima, a kreativni je duh bio tematski neograničen. Naravno, natjecanje ne bi bilo natjecanje bez žirija! Pristigle su radove pomno pročitale i procijenile voditeljice projekta, profesorice Anamarija Brzica i Ana Pavičić Lešić. Zanima vas tko su pobjednici? Nastavite čitati…


U kategoriji proznih ostvarenja prvo je mjesto osvojio Petar Paradžik (2.b) osvojivši prosudbeno povjerenstvo svojom znanstveno-fantastičnom pripovijetkom Re;watch kojom je, uz izvanrednu maštovitost, pokazao i uistinu zavidnu razinu poznavanja engleskog jezika. Drugo je mjesto pripalo Domini Bačić (4.e), a treće je zauzela Martina Punda (2.e). Obje su učenice svoje tekstove naslovile Breaking out of my shell i njima pokazale da se izlazak iz zone ugode zbilja isplati!

Prvo mjesto među pjesnikinjama i pjesnicima na engleskom jeziku naše škole zaslužila je svojom pjesmom I Am From svestrana umjetnica Lucija Rajčić (3.e). Kiara Rogač (2.e) i Ema Gabela (2.f), već uspješne pjesnikinje na hrvatskome jeziku, dokazale su da odlično pišu i na engleskom. Kiara je na našem natječaju osvojila drugo mjesto s pjesmom Places between, a pjesma String of fate osigurala je Emi treće mjesto.

Svim pobjednicima bit će dodijeljene i prigodne nagrade, a njihove radove, kao i radove svih ostalih sudionika, moći ćete pročitati u ovogodišnjem izdanju digitalnog časopisa naše škole na engleskom jeziku English Spark! Natječaj Breaking out of my shell pokazao je da se učenici naše škole engleskim jezikom iznimno uspješno služe i kreativno, a kreativno je stvaranje najbolji pokazatelj ovladanosti jezikom. Čestitamo svima i već se veselimo novom izdanju Breaking out of my shell i radovima na engleskom jeziku naših mladih literata!

Iva Polić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 27. 4. 2021.

Aktualnosti

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani, 

službeno imamo novu školsku web stranicu, ova stara više neće biti aktivna. Web stranica II gimnazije - Split od sada se nalazi na poveznici www.drugagimnazija.hr

 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju