preskoči na sadržaj
Vijesti

UKRAJINI S LJUBAVLJU

Noć knjige održana je 25. travnja u školskoj knjižnici. Potaknuti političkim i društvenim zbivanjima u Europi, sudionici projekta "Ukrajini s ljubavlju" odlučili su održati izlaganje o modernističkim i suvremenim autorima ukrajinske književnosti.

Noć knjige u Drugoj

Svakodnevno svjedočimo tragičnim zbivanjima u Europi, ratnim stradanjima, palim i izgorjelim gradovima zbog čega nam je cilj bio ukazati na važnost pisane riječi koja, unatoč svemu, živi i živjet će dalje. Umjetnost pisane riječi ostat će zauvijek spomen na sve one koji su svojim


stvaralačkim duhom, ali i političkim djelovanjem, doprinijeli u očuvanju ukrajinskog jezika i identiteta.

U projektu su sudjelovale učenice 1. b razreda (Luči Sunko, Marta Gulišija, Sara Polić, Nikolina Kajić)  i učenice 3. e razreda (Kiara Rogač, Ela Dlaka, Paula Katić, Nikolina Topić,Sara Šimundić) pod vodstvom mentorica Mije Amižić i Nede Galić.

Učenice prvoga razreda izložile su najveća imena ukrajinske modernističke lirike. Riječ je o klasicima i utemeljiteljima moderne ukrajinske književnosti. Učenice trećega razreda istražile su najpoznatije suvremene autore, njihova najpoznatija djela i prijevode tih djela na hrvatski jezik.

Profesor Ivan Bošnjak svojim je glazbenim umijećem pridonio ovogodišnjoj manifestaciji.

Posebno hvala školskoj fotografkinji Miji Milković na uhvaćenim trenutcima! Hvala svim sudionicima projekta, zainteresiranim učenicima i profesorima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

                                                                        Mia Amižić, prof.

                                                           Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nediljka Galić   datum: 29. 4. 2022.

Aktualnosti

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani, 

službeno imamo novu školsku web stranicu, ova stara više neće biti aktivna. Web stranica II gimnazije - Split od sada se nalazi na poveznici www.drugagimnazija.hr

 


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju